DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija 2021. gadā vadīs ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju foruma darbu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas vēstnieks Apvienoto Nāciju organizācijā Ņujorkā Andrejs Pildegovičs ir iecelts par līdzpriekšsēdētāju 2021. gada ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forumam (Science, Technology and Innovation Forum), kas norisināsies 4.-5. maijā Ņujorkā. Par otru foruma līdzpriekšsēdētāju ir nozīmēts Indonēzijas vēstnieks ANO.

Forums nodrošina viedokļu apmaiņu par zinātni, tehnoloģijām un inovācijām, lai veicinātu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu. Latvijas pārstāvja iecelšana Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju foruma līdzpriekšsēdētāja amatā apliecina Latvijas līdzšinējo sniegumu ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomes (ECOSOC) darbā, kā arī digitālos jautājumos un tehnoloģiju izmantošanā ilgtspējīgai attīstībai. Pasākums piesaista plašu ANO dalībvalstu, ANO sistēmas institūciju, pilsoniskās sabiedrības, privātā sektora un akadēmisko aprindu pārstāvju dalību. Tā diskusiju secinājumi kalpo kā ieguldījums ANO Augsta līmeņa politiskā foruma par ilgtspējīgu attīstību darbā, kas ir galvenais koordinējošais ANO formāts Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanas pārraudzībai.

ANO Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju forums ir viens no ECOSOC formātiem. Abu līdzpriekšsēdētāju pienākumos ietilpst foruma programmas sagatavošana un vadīšana. 2020. gada 1. janvārī Latvija sāka trīs gadu darba periodu ECOSOC, kas ir ANO galvenā struktūra, kura nodarbojas ar ilgtspējīgas attīstības un ekonomiskajiem jautājumiem. Latvija ir ievēlēta arī divās ECOSOC apakšstruktūrās – ANO Sieviešu statusa komisijā un ANO Zinātnes un tehnoloģiju attīstības komisijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI