DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs uzsver ciešākas sadarbības nozīmi starp ES un Latīņamerikas un Karību reģiona valstīm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 14. decembrī attālināti notika Eiropas Savienības un Latīņamerikas un Karību valstu ārlietu ministru neformālā sanāksme, kurā piedalījās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Savā uzrunā E.Rinkēvičs norādīja, ka abiem reģioniem un to valstīm ir jāapvieno spēki, zināšanas un jādalās pieredzē, lai risinātu sarežģītos COVID-19 pandēmijas radītos izaicinājumus. Ir būtiski atrast visstabilāko un efektīvāko veidu, kā atjaunot ekonomiku un maksimāli izmantot dažādu tirdzniecības un asociācijas līgumu sniegtās iespējas. Pandēmijas apstākļi rosina radošumu un zinātniskus atklājumus. Dalīšanās ar tiem veicinās ātrāku izeju no krīzes un ekonomisku atgūšanos un izaugsmi. Ārlietu ministrs īsi iepazīstināja ar Latvijas uzņēmu radītajiem digitāliem risinājumiem, kas palīdz pārvarēt COVID-19 krīzes izaicinājumus.

Ministrs arī uzsvēra, ka pandēmijas apstākļos ir vienlīdz svarīgi vērsties pret centieniem izplatīt dezinformāciju un pasargāt sabiedrību no tās sekām. Nepieciešams uzlabot dažādu sociālo platformu atbildību un caurskatāmību, ierobežojot dezinformāciju. Tai pat  laikā ir jāatbalsta un jāstiprina tādas pamattiesības kā vārda brīvība.

Līdz ar COVID-19 pandēmijas tūlītējo izaicinājumu pārvarēšanu sanāksmē tika apspriesta arī partnerība “zaļās” ekonomikas ieviešanai un sadarbība digitālajā jomā.

Sanāksmes ietvaros š.g. 14.-15. decembrī notiek vairāki forumi video formātā par digitalizācijas aspektiem un starpreģionālo sadarbību ekonomiku atveseļošanas un izaugsmes jautājumos. Š.g. 15. decembra forumos plānojuši piedalīties arī vairāki Latvijas uzņēmumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI