DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents atzinīgi vērtē OECD uzkrāto ekspertīzi un Latvijas dalību organizācijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

14. decembrī Valsts prezidents Egils Levits piedalījās OECD 60. gadadienas jubilejas tiešsaistes pasākumā. Savā uzrunā E. Levits apsveica un augsti novērtēja ģenerālsekretāra Anhela Gurija (Angel Gurría) paveikto 14 gadu garumā, īpaši uzsverot OECD uzkrāto ekspertīzi viņa vadībā, kas Latvijai bijusi ļoti vērtīga. Valsts prezidents augsti novērtēja OECD kompetenci, palīdzot valstīm ieviest labas pārvaldības principus valsts pārvaldē.

OECD 60. gadadienas jubilejas tiešsaistes pasākuma ietvaros Valsts prezidents piedalījās diskusijā, kur runāja par multilaterālisma lomu COVID-19 izraisītās pandēmijas un globālās krīzes pārvarēšanā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka multilaterālismam nav alternatīvas. Neviena valsts nav tik liela un spēcīga, lai spētu atrisināt globālas problēmas un varētu īstenot savas intereses, nerēķinoties ar citiem. Pēc Valsts prezidenta sacītā, klimata pārmaiņas un COVID-19 radītā pandēmija ir piemēri, kas demonstrē nepieciešamību pēc labi funkcionējoša multilaterālisma, kurā tiek respektētas gan starptautiskās tiesības, gan taisnīgums, gan cilvēktiesības.

E. Levits arī ieskicēja riskus, ar ko saskaras multilaterālisms, attīstoties tehnoloģijām un digitalizācijai. Valsts prezidents pauda, ka ir nepieciešama juridisku un ētisku normatīvo standartu izstrāde, kurā Latvija ir gatava sniegt savu pienesumu.

Valsts prezidents arī atzinīgi novērtēja Eiropas Savienības vienu no lielākajām priekšrocībām – spēju panākt kompromisu starp 27 dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI