DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

J. Vucāns: demokrātiskajiem spēkiem Baltkrievijā jāsniedz koordinēts un praktisks Baltijas un Ziemeļvalstu atbalsts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Mums ir jāturpina mērķtiecīga un praktiska palīdzība, stiprinot demokrātiskos spēkus Baltkrievijā. Tomēr īpaši svarīgs šajā ziņā ir koordinēts un saskaņots atbalsts, tostarp Baltijas un Ziemeļvalstu vidū,” pirmdien, 14.decembrī, uzsvēra Baltijas Asamblejas (BA) Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns, piedaloties gadskārtējā BA un Ziemeļu Padomes prezidiju sanāksmē. 

Kā akcentēja J.Vucāns, BA un Ziemeļu Padomei jāmeklē pēc iespējas efektīvāks veids, kā nākotnē veidot sadarbību un attiecības ar Baltkrieviju. 

BA un Ziemeļu Padomes prezidiju samits, kas šoreiz noritēja digitāli, bija veltīts situācijai Baltkrievijā. Parlamentārieši bija vienoti atbalstā Baltkrievijas iedzīvotājiem viņu centienos pēc brīvības, demokrātijas, tiesiskuma, pilsoniskās sabiedrības, kā arī informācijas daudzveidības. 

Baltijas valstis un Ziemeļvalstis kā brīvas un demokrātiskas valstis saprot un pilnībā atbalsta Baltkrievijas iedzīvotājus viņu cīņā, un tāpēc vienoti nosoda vardarbību Baltkrievijā, uzsvēra parlamentārieši. Deputāti akcentēja, ka situācija Baltkrievijā nedrīkst kļūt par “jauno normālo” un pazust no demokrātisko valstu politiskās dienaskārtības. 

Samitā tā dalībnieki ne vien sprieda par atbalstu Baltkrievijas tautai, bet arī uzklausīja cilvēktiesību organizāciju pārstāvjus, kas dalījās informācijā par aktuālo situāciju Baltkrievijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI