DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Atjaunotajā Sēnītes posmā ļaundari izpostījuši caurteku; pavasarī būs jāveic caurtekas un daļēji ceļa pārbūve

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uz Vidzemes šosejas (A2) Vangažos otrdienas 8. decembra vakarā ļaundari ir nodedzinājuši  zem pamatceļa esošās ūdens novades sistēmas caurteku. Saskaņā ar sākotnējo bojājumu apskati caurteka ir neatgriezeniski bojāta vismaz sešu metru garumā un skar šogad atjaunotā autoceļa bremzēšanas joslu uz brauktuves Rīgas virzienā. VSIA Latvijas Valsts ceļi Rīgas nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par ļaunprātīgas dedzināšanas aktu.

Speciālisti ir apsekojuši bojājumus un ir konstatēts, ka tie ir diezgan plaši. Lai tos novērstu var būt nepieciešama visu ceļa konstruktīvo kārtu atjaunošana, proti, ceļa pārbūve šajā konkrētajā vietā. Iespējamās remontdarbu izmaksas var būt līdz 50 000 eiro. Izmaksas tiks precizētas pēc tam, kad caurteka tiks apsekota no iekšpuses ar vadāmu iekārtu.

Patlaban bojātā vieta ir norobežota ar vadstatņiem un ceļa zīmēm. Bojātais caurtekas posms ir demontēts, ir ievietots pagaidu caurtekas posms, piebērta grants, lai aizpildītu iebrukušās vietas. Caurteka tiks regulāri apsekota, līdz bojājumi tiks pilnībā novērsti. Nepieciešamības gadījumā satiksmes organizācija tiks veikta arī ar papildu ceļa zīmēm un signālugunīm.

Caurtekas un šosejas bojājumi šajā gadījumā neattiecas uz garantijas darbiem, tāpēc remontdarbiem tiks veikts iepirkums. Remontdarbus būs iespējams veikt nākamgad pavasarī, kad iestāsies atbilstoši meteoroloģiskie laika apstākļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI