DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policija uzsāk kriminālprocesu par “aplokšņu” algām kuģu būves un metāla konstrukcijas izgatavošanas uzņēmumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada septembrī ir uzsākusi kriminālprocesu par “aplokšņu” algu izmaksu kuģu būves un metāla konstrukcijas izgatavošanas uzņēmumā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada decembrī Rīgā veica piecas  kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās un automašīnā. Kratīšanu laikā tika atrasta un izņemta skaidra nauda vairāk kā 12 000 eiro apmērā, algu izmaksu saraksti, aploksnes ar personas datiem un summām, shēma ar naudas līdzekļu paskaitījumiem, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka uzņēmums laikā no 2019.gada janvāra līdz 2020. augustam grāmatvedības reģistros nav pilnā apmērā uzrādījis darba samaksu, un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algas daļu ir izmaksājis skaidrā naudā. Uzņēmumā kopā tika nodarbināti ap 80 darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un  valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka cīņa ar “aplokšņu” algām ir viena no šī gada prioritātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI