DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Kurzemē nedēļas nogalē uzsāk 43 administratīvo pārkāpumu procesus par ierobežojumu neievērošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītās nedēļas nogalē, laika posmā no 4.decembra līdz 6 decembrim Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir uzsākušas 43 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. Galvenokārt procesi ir uzsākti Liepājas un Saldus iecirkņos par to ka cilvēkiem, iebraucot Latvijā no Lietuvas, nebija aizpildītas elektroniskās apliecinājuma anketas.

Tāpat, kā līdz šim, arī aizvadītās nedēļas nogalē likumsargi turpināja veikt pārbaudes gan veikalos, gan pierobežā lai pārliecinātos par to, ka tirdzniecības vietās netiek pārkāpti jaunākie ierobežojumi nepārdot atsevišķu kategoriju preces, kā, piemēram, nepārtikas preces, tabaku un alkohola izstrādājumus. Tāpat vēljoprojām likumsargi pārbauda, vai iedzīvotāji un pārdevēji tirdzniecības vietās lieto mutes un deguna aizsegus.  

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kopumā ir uzsākušas 43 administratīvos procesus, no tiem 38 ir uzsākti par to, ka latvieši un lietuvieši, iebraucot Latvijā, Rucavas, Priekules un Saldus novados nebija aizpildījuši  elektroniskās apliecinājuma anketas (covidpass.lv). Vienā gadījumā likumsargi saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā notiek privāts pasākums, kurā piedalās vairāki jaunieši, tādā veidā netiekot ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi. Valsts policijas amatpersonas dzīvoklī konstatēja 12 jauniešus no vairākām mājsaimniecībām. Savukārt Liepājas iecirkņa amatpersonas ir četrus uzsākušas procesus administratīvā pārkāpuma lietā par to, ka Liepājā, kādā dzīvoklī pulcējās vairāki cilvēki no dažādām mājsaimniecībām. Visos gadījumos ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi. Savukārt veikalos Kurzemē ārkārtas situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpumi netika konstatēti.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas līdz 6.decembrim ir uzsākušas 80 administratīvo pārkāpumu procesus par mutes un deguna aizsegu nelietošanu, elektronisko apliecinājumu anketu neaizpildīšanu, iebraucot Latvijā, kā arī par pulcēšanos. Tāpat likumsargi reaģē uz iedzīvotāju saņemto informāciju un to pārbauda.

Valsts policija atgādina, ka iedzīvotajiem ir jābūt atbildīgiem un jāņem vērā valstī noteiktie ierobežojumi.  Lai situācija uzlabotos un Covid-19 izplatība mazinātos, šos ierobežojumus un drošības prasības nepieciešams pielāgot ikdienas dzīvei un iemācīties ar to sadzīvot, tāpēc policija aicina izturēties pret tiem atbildīgi un tos ievērot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI