DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Konkursa „Mūsu mazais pārgājiens 2020” laureāti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau par tradīciju kļuvušajā konkursā „Mūsu mazais pārgājiens” piedalījās Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo skolu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi, kuri veica izpēti par meža nozari no kultūrvēsturiskā viedokļa. Šogad konkursa  moto ir “Atceries, izzini un pilnveidojies, veicinot Latvijas attīstību un izaugsmi”.

Lai piedalītos konkursā, kolektīvam bija jāveic literatūras un citu informācijas avotu izpēte par kultūrvēsturisko notikumu mijiedarbību ar meža nozari un jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā. Pēc tam jāsagatavo radošs izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā par interesantiem novērojumiem un atklājumiem, papildinot aprakstu ar literatūras un citu informācijas avotu izpētē iegūto informāciju, kā arī ar stāstnieku liecībām un vizuālo informāciju (zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem u.c.). Vēl bija jāsagatavo 10–20 sekunžu garš konkursa dalībnieka videopieteikums jeb vizītkarte un 3–5 minūšu garš videopieteikums par projekta norises gaitu, tajā iekļaujot arī fragmentu no pārgājiena vai ekskursijas.

Konkursa komisija, kurā bija pārstāvji no Valsts izglītības satura centra, Zemkopības ministrijas, AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un AS “Latvijas Finieris” un publicists Ēriks Hānbergs, pateicas visiem konkursa dalībniekiem par dalību konkursā un skolotājiem par spēju mudināt ieraudzīt un izzināt.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs, publicists Ēriks Hānbergs saka: “Šoreiz konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” nolikums rosināja lūkot un pētīt kultūrvēsturisko norišu mijiedarbību ar meža nozari. Dalībnieki devās pārgājienā, gatavoja uzzinātā un ieraudzītā izklāstu, papildinot to ar vizualitātēm. Priecē, ka atsaukušies gan jaunāko, vidējo un vecāko klašu skolēni, gan interešu izglītības pulciņi. Konkurss vēsturiski sāka pulsēt 2006. gadā, kad vēra vaļā Imanta un Rimanta Ziedoņu grāmatu ''Meža zemē Latvijā''. Autori uz izdevuma vāka pauda: '”Aicinām ceļā!'” Rakstnieku izstaigātās lieltakas impulsēja iemīt jaunas takas un taciņas. Toreiz konkursa veicinātājos iekļāvās Zemkopības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un Kokrūpniecības federācija, allaž deleģēdamas pārstāvjus vērtēšanas komisijās.”

Skolēnu darbu konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” finālisti:

1.-4.klašu grupā

Siguldas pilsētas vidusskolas 2.m klase

Laurenču sākumskolas 4.a klase

Vecsaules pamatskolas 3., 4. klase

Bauskas Valsts ģimnāzijas 4.c klase

5.-9.klašu grupā

Jaunogres vidusskolas 6.a klase

Varakļānu vidusskolas 6. klase

Madlienas vidusskolas 7. klase

Ogresgala pamatskolas 5. klase

Zilupes vidusskolas 7.a - 7.c klase

Interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā

Skaistkalnes vidusskolas vides pulciņa 6. klases skolēni

Rīgas 1.Kristīgā pamatskolas Vides pētnieki, 3.-6. klašu grupa

10.–12. klases un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu grupā

Bulduru Dārzkopības vidusskolas arboristi/ kokkopji 1 ARB kurss

Ņemot vērā šābrīža pulcēšanās ierobežojumus, labāko konkursa darbu pārstāvji katrā grupā 2020. gada 9. decembrī tiks aicināti uz noslēguma pasākumu tiešsaistē.

Šogad konkurss „Mūsu mazais pārgājiens” notika jau četrpadsmito reizi. Iepriekšējos gados konkursa dalībnieki apzināja koka mūsdienīgos un daudzfunkcionālos izmantošanas veidus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI