DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks atklās NATO konferenci par 5G tīkla izmantošanu aizsardzības jomā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 7. decembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks atklās Aizsardzības ministrijas un NATO Komunikācijas un informācijas aģentūras rīkoto tiešsaistes  konferenci “Transforming Allied Forces through 5G”, kuras mērķis ir apspriest 5G tīkla pašreizējo pielietojumu un izmantošanas potenciālu aizsardzības jomā.

A.Pabriks konferences dalībniekus iepazīstinās ar Latvijas pieredzi 5G tīkla  ieviešanā Ādažu bāzē un aicinās sabiedrotos veidot vienotu 5G politiku, kopīgi attīstot inovatīvus militāros risinājumus.

Konferencē piedalīsies arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, prezentējot Latvijas vīziju par 5G pielietojumu aizsardzības nozarē un iezīmējot tās aizsardzības spējas, kurās 5G tīkla priekšrocības sniedz vislielākos ieguvumus.

Tāpat viens no konferences runātājiem būs uzņēmuma “Latvijas Mobilais Telefons” viceprezidents un valdes loceklis Ingmārs Pūķis, sniedzot eksperta viedokli 5G tīkla izmantošanā aizsardzības jomā un aplūkojot iespējamos izaicinājumus.

Jau ziņots, ka 12. novembrī Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un uzņēmuma “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde atklāja pirmo Eiropā 5G aizsardzības inovāciju testa vidimilitārajā bāzē, kurā jau šobrīd izvērsts 5G tīkls ar pārvietojamo 5G bāzes staciju, radot ekosistēmu jaunās paaudzes bezvadu tehnoloģiju attīstīšanai un izmēģināšanai.

Nacionālo bruņoto spēku un tehnoloģiju uzņēmuma LMT Ādažu bāzē izveidotā 5G testa vide, kuru plānots turpināt attīstīt, ļaus ne vien pielietot, bet arī radīt inovatīvus tehnoloģiju risinājumus valsts aizsardzībai. Tā dos iespēju attīstīt un izmēģināt dažādu sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus, būtiski veicinot militārās nozares tehnoloģisko attīstību un Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu eksportspēju.

Tiešsaistes konference “Transforming Allied Forces through 5G” norisināsies no 7. līdz 9. decembrim, un tai reģistrējušies vairāk nekā 300 dalībnieki – NATO institūciju, NATO dalībvalstu un partnervalstu valdību, aizsardzības nozares uzņēmumu un pētniecības organizāciju pārstāvji no Kanādas, ASV, Norvēģijas, Itālijas, Spānijas, Zviedrijas, Somijas un citām sabiedrotajām valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI