DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Par nelikumīgu cigarešu pārvietošanu robežsargi aiztur septiņas personas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts robežsardze

Novembra nogalē Krāslavas novadā, ilgstošu operatīvās darbības pasākumu rezultātā robežsargi aizturēja organizētu grupu, kas nodarbojās ar muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā kontrabandas ceļā, un izņēma 210 000 kontrabandas cigarešu.

Veicot operatīvos pasākumus, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes robežsargi sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta “Sigma” robežsargiem Krāslavas novada Kaplavas pagastā, pierobežas joslā, uz aizdomu pamata par muitošanai pakļauto preču pārvietošanu, kas izdarīta lielā apmērā, aizturēja 1986. un 1999. gadā dzimušus Latvijas pilsoņus bez personu apliecinošiem dokumentiem un speciālajām caurlaidēm.

Augstāk minētās personas ieradās meža masīvā pie iepriekš izveidota slēpņa ar 12 melnā polietilēnā ietītiem taisnstūrveida iepakojumiem ar kontrabandas cigaretēm un uzsāka to sagatavošanu tālākai pārvietošanai. Aizturēšanas brīdī minētās personas metās bēgt, bet personas tika aizturētas.

Par minēto notikumu tika uzsākts kriminālprocess, kurš vēlāk kvalificēts pēc Krimināllikuma 190. panta 3. daļas (kontrabanda organizētā grupā un lielā apmērā). Notikuma vietā robežsargi izņēma 120 000 cigarešu “NZ Gold” un 90 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Turpinot kriminālmeklēšanas pasākumu kompleksu un veicot virkni izmeklēšanas darbību, tika aizturētas vēl divas 1996. un 1986. gadā dzimušas personas. Sadarbības ietvaros tika informēti Baltkrievijas Republikas robežsargi, kuri, veicot meklēšanas pasākumus, savā teritorija netālu no valsts robežas par valsts robežas režīma pārkāpšanu aizturēja vēl vienu noziedzīgajā nodarījumā iesaistīto 1986. gadā dzimušu personu, kas, bēgot no notikuma vietas, iekļuva Baltkrievijas Republikas teritorijā.

Izmeklēšanas gaitā tika aizturēti arī divi 1985. un 1986. gadā dzimuši organizētās grupas līderi.

Ar Daugavpils tiesas tiesneša akceptu četrām no aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, pārējiem likumpārkāpējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Lai nostiprinātu pierādījumus kriminālprocesā tika veiktas septiņas kratīšanas. Krimināllietas ietvaros tika veikta informācijas apmaiņa ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonām, kuras sniedza informāciju par vienu būtisku pierādījumu kriminālprocesā.

Nevienu personu nevar atzīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr viņa vaina nav pierādīta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI