DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latviju uztrauc nepietiekama cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšana Baltkrievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 4. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās interaktīvajā dialogā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos Mišelu Bašelē (Michelle Bachelet Jeria) par viņas cilvēktiesību situācijas ziņojumu Baltkrievijā.

Ministrs uzrunā uzsvēra, ka cilvēktiesību situācija Baltkrievijā turpina pasliktināties. “Latviju īpaši satrauc objektīvas un neatkarīgas cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanas trūkums. Personām, kuras cietušas no Baltkrievijas amatpersonu rīcības, nav pieejami efektīvi tiesību aizsardzības līdzekļi, un vardarbības gadījumu skaits turpina pieaugt,” norādīja ministrs. E. Rinkēvičs atkārtoti aicināja Baltkrievijas valdību sadarboties ar ANO augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos un ANO īpašo ziņotāju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Dialoga laikā M. Bašelē sniedza mutisku ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Ziņojums tika sagatavots pēc vairāku valstu, tai skaitā Latvijas, lūguma, kā arī atsaucoties uz ANO Cilvēktiesību padomes septembrī pieņemto rezolūciju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Informācijai:

ANO Cilvēktiesību padome ir svarīgākā ANO struktūra cilvēktiesību jomā. Tā ir starpvaldību institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt cilvēktiesību ievērošanu pasaulē. ANO Cilvēktiesību padomes 45. sesijas laikā norisinājās ārkārtas debates par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Papildus ārkārtas debatēs tika pieņemta ANO rezolūcija par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI