DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalās ikgadējā EDSO Ministru padomes sanāksmē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 3. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiešsaistē piedalījās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 27. Ministru padomes sanāksmē, ko organizē EDSO prezidējošā valsts Albānija.

E.Rinkēvičs uzrunā uzsvēra EDSO lomu Ukrainas krīzes, kā arī Kalnu Karabahas konflikta un citu ieilgušo konfliktu risināšanā. Ministrs arī norādīja, ka starptautiskajās tiesībās un EDSO pamatprincipos balstītas Eiropas drošības kārtības stiprināšanai ir jābūt prioritātei, tādēļ ir būtiski veidot savstarpējo uzticēšanos un drošības risku mazināšanu EDSO reģionā.

Vēršot uzmanību uz nopietnajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā, E. Rinkēvičs aicināja EDSO dalībvalstis sniegt atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai. Viņš aicināja pārtraukt Baltkrievijas varas iestāžu pārstāvju pielietoto vardarbību pret miermīlīgiem protestētājiem, atbrīvot nepatiesi aizturētos iedzīvotājus un iesaistīties politiskā dialogā ar opozīciju.  

3.- 4. decembrī notiekošajā EDSO Ministru padomes tiešsaistes sanāksmē paredzēta EDSO dalībvalstu viedokļu apmaiņa par drošības, cilvēktiesību, ekonomiskās un vides sadarbības jautājumiem EDSO reģionā.

Informācijai

EDSO Ministru padome ir organizācijas galvenā lēmējinstitūcija un izpildinstitūcija. Ministru padomes sanāksmes notiek ik gadu, un 57 EDSO dalībvalstu ministriem tās ļauj pārskatīt un novērtēt organizācijas darbību iepriekšējā gada laikā, kā arī sniedz iespēju uzzināt dalībvalstu nacionālās nostājas drošības un sadarbības jautājumos. Iepriekšējā EDSO Ministru padomes sanāksme norisinājās 2019. gadā Bratislavā Slovākijas vadībā, bet 2021. gadā EDSO prezidējošā valsts būs Zviedrija.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI