DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ: centralizētā elektroenerģijas iegādes sistēmā konkurēs 5 tirgotāji

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludinātais iepirkums par iekļaušanu dinamiskajā iepirkumu sistēmā (DIS) centralizētai elektroenerģijas iegādei vairāk nekā 100 valsts sektora iestādēm. Pēc izvērtēšanas visi 5 elektroenerģijas tirgotāji, kuri bija pieteikušies, atzīti kā kritērijiem atbilstoši un no jaunā gada iekļausies dinamiskajā iepirkumu sistēmā, informē VNĪ izpilddirektors Ojārs Valkers.

Centralizētās elektroenerģijas iegādes sistēmas ieviešana ļaus gudrāk pārvaldīt valsts līdzekļus un resursus – no 2021. gada vairāk nekā 100 valsts pārvaldes iestādes varēs ātrāk, ērtāk un ar mazāku administratīvo slogu un iespējami izdevīgākiem nosacījumiem iegādāties elektroenerģiju. No jaunā gada sākuma elektroniskajā iepirkumu platformā https://www.eis.gov.lv/ par elektroenerģijas piegādi valsts iestādēm konkurēs 5 tirgotāji - SIA “AJ Power”, SIA “Elenger”, SIA "Enefit", AS "Latvenergo" un SIA "Ignitis Latvija".

“Arī tiem elektroenerģijas piegādātājiem, kas šobrīd nav pieteikušies, ir iespēja tikt iekļautiem visas sistēmas darbības laikā, ja to kvalifikācija būs atbilstoša. Esam izstrādājuši elektroenerģijas iegādēm nepieciešamo dokumentāciju, kas iegādājoties elektroenerģiju DIS ietvaros, iestādēm ne tikai atvieglos darbu, bet arī samazinās turpmākos izdevumus. Ņemot vērā iestāžu elektroenerģijas patēriņu, pircēji tiks iedalīti divās kategorijās – vai to prognozētais elektroenerģijas patēriņš gada ietvaros ir virs vai zem 1 GWh. Tāpat arī iestādēm tiks nodrošināta iespēja izvēlēties, vai elektroenerģiju iegādāties par fiksētu cenu vai par biržas tarifu, norāda O. Valkers.

DIS darbosies laika periodā no 2021. gada sākuma līdz 2023. gada 31. decembrim. Aktuālie jautājumi un atbildes par centralizēto elektroenerģijas iepirkšanu dinamiskās iepirkumu jaunās sistēmas ietvaros apkopoti VNĪ mājas lapā: https://www.vni.lv/lat/projekti/elektroenergija/.

VNĪ kā vienam no lielākajiem valsts nekustamo īpašumu pārvaldītājiem ir veiksmīga pieredze elektroenerģijas iepirkumu īstenošanā, tādēļ saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu VNĪ kā centralizētai iepirkuma institūcijai sadarbībā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru uzticēts līdz 2020. gada 31. decembrim nodrošināt dinamiskās iepirkumu sistēmas (DIS) darbību elektronisko iepirkumu sistēmas ietvaros centralizētai elektroenerģijas iegādei.

Kopumā VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. VNĪ Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauts VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI