DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Turcija politiskajās konsultācijās pauž gandarījumu par divpusējo attiecību pozitīvo dinamiku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 2. decembrī videokonferences formātā norisinājās Latvijas un Turcijas politiskās konsultācijas, kurās Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, savukārt Turciju - ārlietu ministra vietnieks un ES lietu direktors Faruks Kajmakdži (Faruk Kaymakcı).

Amatpersonas pauda gandarījumu par divpusējo attiecību pozitīvo dinamiku, izteica vēlmi turpināt Latvijas un Turcijas politisko dialogu, tostarp augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, kā arī sekmēt aktīvāku ekonomisko sadarbību. Pārrunāta sadarbība starptautiskajās organizācijās un citās kopējo interešu jomās - aizsardzībā, kultūrā, izglītībā. Sarunā tika pausta ieinteresētība veicināt studentu un pasniedzēju apmaiņu Erasmus+ programmā, kā arī stimulēt tūrisma attīstību, tiklīdz to ļaus pandēmijas situācija.

Konsultāciju laikā amatpersonas apsprieda Eiropas Savienības (ES) un Turcijas attiecības, kā arī situāciju Vidusjūras austrumu reģionā. A.Pelšs uzsvēra, ka jāstiprina centieni spriedzes mazināšanai reģionā, kas ir būtiski arī pozitīvai ES un Turcijas attiecību attīstībai. Turcijas puse apliecināja ieinteresētību veicināt spriedzes mazināšanu dialoga un sarunu ceļā. F. Kajmakdži uzsvēra, ka dalība ES ir stratēģisks Turcijas mērķis.

Tika pārrunāta arī abu valstu sadarbība NATO un aktuālā globālā dienaskārtība, tostarp Kalnu Karabahas notikumu attīstība un attiecības ar ES un Turcijas kaimiņiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI