DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Noziedzības novēršanas padomē apspriedīs tās galvenos rīcības virzienus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 3. decembrī, notiks Noziedzības novēršanas padomes sēde, kurā apspriedīs rīcības virzienus un pasākumus tai doto uzdevumu izpildei. Ministru prezidenta uzdevumā sēdi vadīs Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Tieslietu ministrija ir izstrādājusi Noziedzības novēršanas padomes rīcības plāna projektu, apkopojot valsts augstāko amatpersonu, kā arī tiesībaizsardzības un drošības iestāžu iesniegtos priekšlikumus.

Lai sekmētu vienotu un efektīvāku iestāžu rīcību un tās koordināciju korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanā, valdība paplašināja Padomes sastāvu un funkcijas. Noziedzības novēršanas padome jau paplašinātajā sastāvā savā pirmajā sēdē oktobrī noteica stratēģiskos uzdevumus, kas tuvākajā laikā veidos tās turpmāko dienas kārtību.

Padomes sēdē tiks izskatīts arī jautājums par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu konfiskācijas fondā pieejamo finanšu līdzekļu izlietojumu finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanas pasākumiem.

PAPILDU INFORMĀCIJA:

Paplašinot Noziedzības novēršanas padomes kompetenci, kā vienu no tās darbības mērķiem noteica tiesiskuma stiprināšanu un par būtiskāko darbības jomu definējot valsts institūciju darbības koordinēšanu korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanā. Padomei ir paredzēta jauna funkcija – nodrošināt sadarbību starp izpildvaru un tiesu varu. Tāpat arī Padomes sastāvā tika iekļauts Valsts prezidenta deleģēts pārstāvis, ārlietu un aizsardzības ministri, Valsts drošības dienesta priekšnieks, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors, Valsts policijas priekšnieks un Satversmes aizsardzības biroja direktors.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI