DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atpirks zemi Dienvidu tilta ceturtās kārtas projekta īstenošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2. decembrī, Rīgas domes sēdē deputāti apstiprināja četru nekustamo īpašumu iegādi, kas nepieciešami pašvaldības funkciju veikšanai – Dienvidu tilta ceturtās kārtas projekta "Jāņa Čakstes gatves izbūve no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai" īstenošanai.

Pašvaldība iegādāsies nekustamo īpašumu – zemesgabalu daļas Mežkalna ielā 14, Mežkalna ielā 5A, Vienības gatvē 196 un Rītausmas ielā bez numura. Rīgas domes Īpašuma departaments būs atbildīgā iestāde pirkuma procesa nodrošināšanai. 

Iegādājamie zemes gabali Jāņa Čakstes gatves izbūvei ir dažāda izmēra – gan ļoti mazi kā zemes gabala Mežkalna ielā 14 daļa, kas ir tikai 14 m², gan lieli kā zemes gabala Vienības gatvē 196 daļa 6528 m² platībā. Tāpat tiks iegādāta nekustamā īpašuma Mežkalna ielā 5A daļa 2679 m² platībā  un nekustamā īpašuma Rītausmas ielā daļa 2814 m² platībā.

Šobrīd Rīgas domes Satiksmes departaments ir pabeidzis Dienvidu tilta ceturtās kārtas projektēšanu. To veido divas būvniecības kārtas. Pirmā ir Jāņa Čakstes gatves izbūve no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai, bet otrā ir no Ziepniekkalna ielas līdz Valdeķu ielai. Kopējās Jāņa Čakstes gatves būvniecības izmaksas ir aptuveni 115 miljoni eiro. Ņemot vērā projekta mērogu un izmaksas, Satiksmes departaments šobrīd meklē iespējas finansējumu piesaistīt no Eiropas Komisijas budžeta programmas RRF jeb Eiropas atveseļošanas un noturības mehānisma. Jāņa Čakstes gatves aptuvenais izbūves ilgums ir divi gadi, tomēr precīzāki projekta īstenošanas termiņi būs skaidrāki, tiklīdz tam tiks piesaistīts nepieciešamais finansējums, kam sekos arī būvdarbu veikšanas iepirkums un projekta īstenošana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI