DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Cīņa ar vīrusiem: papīra dvieļi pret elektriskajiem roku žāvētājiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Regulāra roku mazgāšana mūsdienās ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā cīnīties ar dažādiem vīrusiem un baktērijām. Pasaules Veselības organizācija (World Health Organization) veikusi vairākus pētījumus, kuru laikā noskaidrots, kāpēc roku nosusināšanai labāk izvēlēties vienreizlietojamos papīra dvieļus, nevis elektroniskos roku žāvētājus.

Roku tīrības uzturēšana ir viens no svarīgākajiem veidiem, kā cilvēki var izvairieties no slimībām un nevēlamu mikroorganismu tālākas izplatības. Tomēr ar ūdeni un ziepēm vien nepietiek, būtiska loma ir roku žāvēšanas metodei.

Pasaules Veselības organizācijas eksperti veiktajos pētījumos noskaidroja, ka, slaukot rokas papīra dvieļos, radītā berze un ūdens absorbcija ir efektīvākais risinājums ūdens pilienu noņemšanai un atlikušo mikrobu noslaucīšanai no ādas. Raidot spēcīgu gaisa plūsmu, elektroniskie roku žāvētāji izplata uz rokām esošos mikroorganismus līdz 1,5 metru attālumā, tādējādi virzot baktērijas ne vien uz apkārt esošajām virsmām, bet arī tuvumā esošajiem cilvēkiem.

Būsim sveiki un veseli!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI