DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Saldus novadā viens bojāgājušais

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.decembra plkst.06.30 līdz 2.decembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 9 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.14.14 tika saņemts izsaukums Saldus novadā, kur vienstāva dzīvojamajā ēkā dega istaba 20m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.18.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.22.13 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur 36m2 platībā dega dzīvojamais vagoniņš. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no apdzīvotā vagoniņa saviem spēkiem bija evakuējās četri cilvēki. Plkst.01.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Diemžēl dzīvojamajās ēkās, kurās izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Naktī uz trešdienu plkst.01.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Priekules novadā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas dūmvadā 2m2 platībā dega sodrēji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējās seši cilvēki. Plkst.05.07 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī iztīriet sodrējus no skursteņiem!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega graudu kalte, granulu uzglabāšanas rezervuārs, apkures telpa un blakus esošā palīgtelpa, šķūnis un atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI