DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Skolām decembrī jāļauj strādāt, ievērojot noteiktos drošības pasākumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība 25.novembrī pastiprināja piesardzības pasākumus, lai 1.- 6.klašu grupā saglabātu mācības klātienē - sākot no 30.novembra skolu telpās jānodrošina ne mazāk kā 3 kvadrātmetrus uz 1 skolēnu, un pedagogiem jālieto sejas maskas gan stundās, gan ārpus tām. Saskaņā ar šiem drošības pasākumiem skolas var turpināt darbu un pēc divām nedēļām, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, būs iespējams lemt par tālākiem rīcības soļiem pēc ziemas brīvlaika.

Epidemiologu statistika un situācijas analīze liecina, ka  pēc rudens brīvlaika nedēļas un 7.–12.klašu  aiziešanas attālinātajā mācību procesā skolās saslimušo skaits samazinās, pagājušajā nedēļā 7,7% gadījumu ir saistīti ar skolu. Tāpēc, pastiprinot drošības pasākumus skolās, ir pamats cerēt, ka situācija uzlabosies arī turpmāk.

Pēc IZM apkopotās informācijas un sarunām ar skolām, 89% jeb 500 skolu 1.-4. klašu grupā ir gatavas nodrošināt klātienes mācības, ievērojot noteiktās prasības. Pārējās izglītības iestādes organizē darbu daļēji klātienē, daļēji attālināti, izņemot 10 skolas, kurās ir karantīna. Savukārt 5.–6.klašu grupā 60% skolu gatavas klātienes mācībām, 31% - daļēji attālināti, daļēji klātienē, bet 9% norāda, ka strādās attālināti.

Gan sociālie, gan sadarbības partneri - LIVA, LIZDA, LPS, gan vecāku biedrības izsaka atbalstu šādai mācību procesa organizēšanai. Gadījumos, ja epidemiologi nosaka stingrākus ierobežojumus konkrētā novadā, tikai tad izglītības iestādes maina apmācību kārtību.

Izglītības un zinātnes ministrija uzsver, ka piespiedu brīvlaiks 1.–6.klašu grupām radītu nesamērīgu slodzi vecākiem, kas pašreizējā situācijā nebūtu atbalstāms. Tā kā mācību gada organizācija vismaz līdz martam lielākā vai mazākā mērā būs saistīta ar attālināto mācību procesu, piespiedu brīvlaiku būtu lietderīgāk noteikt janvārī, pēc svētkiem, vai vēl vēlākā periodā, sekojot epidemiologu ieteikumiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI