DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Augstskolu likuma grozījumiem jāpanāk būtiskas pārmaiņas augstskolu pārvaldībā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

30. novembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Arvilu Ašeradenu, pārrunājot augstskolu reformu un augstskolu pārvaldības aktuālos jautājumus.

Sarunā galvenā uzmanība tika pievērsta augstskolu pārvaldības modeļa maiņai, apspriežoties par augstskolu padomju izveidi, augstskolu Senāta un Satversmes sapulces darbību, to funkcijām, kompetenci, lomu un sastāvu, kā arī locekļu ievēlēšanas vai nozīmēšanas kārtību. Pēc Valsts prezidenta domām, Augstskolu likuma grozījumos paredzētām izmaiņām jābūt tādām, kas nodrošinātu būtiskas pārmaiņas. Pretējā gadījumā sabiedrība vēl ilgstoši nesagaidīs konkurētspējīgu un uz izcilību orientētu augstāko izglītības sistēmu.

Valsts prezidents un A. Ašeradens bija vienisprātis: lai arī šobrīd ir dažādi viedokļi par augstskolu padomju veidošanu, kopumā valda vienprātība, ka līdz ar augstskolu reformu likumā ir ielikta noteikta augstskolu un universitāšu klasifikācija. A. Ašeradens arī atzīmēja, ka, tālāk sakārtojot augstskolu sistēmu, būtu jāizstrādā atsevišķs Universitāšu likums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI