DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Novērš jaunbūvētā meža ceļa bojājumus Zemgales reģionā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Zemgales reģiona darbinieki oktobra izskaņā saņēma vietējo iedzīvotāju ziņu, ka Tērvetes iecirknī uz jaunbūvētā Šūbiņas ceļa apgriešanās laukuma manīts motorizēts transportlīdzeklis, kas, braukājot, bojā ceļa segumu. Ar notikuma vietā sastaptajiem kvadracikla vadītājiem tika panākta vienošanās par topošā meža ceļa bojātā posma sakārtošanu.

Par Šūbiņas ceļa teritoriju būvniecības laikā atbild būvdarbu veicējs, kurš tika informēts par ceļa bojājumu. Novembra sākumā jaunais ceļš nodots ekspluatācijā.

“Došanās mežā ir neatņemama pašmāju tradīcija, kas mantota no paaudzes paaudzē. Tieši tāpēc atbildīga izturēšanās pret meža resursiem un vērtībām ir būtiska, un ir viens no LVM kā atbildīga meža apsaimniekotāja uzdevumiem. Apstākļos, kad pieaug mežu apmeklētība, tostarp ar  motorizētajiem  transportlīdzekļiem braucot vietās, kur nav ceļa, tiek bojāta vide un apdraudēti citi meža apmeklētāji. LVM apsaimniekotajā teritorijā ar motorizētiem transportlīdzekļiem var pārvietoties tikai pa meža ceļiem, nebojājot vai neiznīcinot ceļu elementus, segumu un aprīkojumu,” skaidro LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

LVM Zemgales reģionā 2020. gadā būvdarbi pabeigti deviņos ceļos 12,2 km kopgarumā. Pieņemti ekspluatācijā 54 ceļi ar kopgarumu 48,1 km.  Meža meliorācijas sistēmu atjaunošana notiek 5 objektos ar kopējo platību 4354 ha. Būvdarbi pabeigti vienā objektā 982 ha, nodoti ekspluatācijā 3 objekti ar kopējo platību 703 ha.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI