DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zvejas produktu apstrādātājiem atceļ attiecināmo izmaksu ierobežojumus attīstības projektiem un būvniecības izmaksām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 1. decembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par valsts un ES atbalsta piešķiršanu pasākumā “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”.

Grozījumi atceļ attiecināmo izmaksu summas ierobežojumu zvejas produktu apstrādātājiem. Minēto ierobežojumu atcelt tika nolemts šā gada 16. septembra Zivsaimniecības konsultatīvās padomes sēdē, svītrojot noteikumos punktu, kurā paredzēti attiecināmo izmaksu summas ierobežojumi, jo zivju apstrādātāji ir iecerējuši apjomīgu attīstības projektu īstenošanu.

Tāpat tiek atceltas maksimālās attiecināmās izmaksas publiskā finansējuma aprēķināšanai jaunas būvniecības un pārbūves projektos galvenajiem būvju tipiem un būvdarbu veidiem, ļaujot atbalsta pretendentiem īstenot būvniecību reālajās izmaksās. Jāatceras, ka jebkurā gadījumā jāievēro normatīvo aktu prasības par iepirkuma procedūras organizēšanu paredzētajām piegādēm, pakalpojumiem vai būvdarbiem, tā nodrošinot efektīvu publisko līdzekļu izmantošanu.

MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 11. augusta noteikumos Nr. 458 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI