DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atkārtoti noslēgts līgums par pašvaldības īpašuma bezatlīdzības lietošanu Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja vajadzībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 27.novembrī, atkārtoti noslēgts līgums ar sabiedriskā labuma organizāciju - biedrību "ŠAMIR” par pašvaldības īpašuma teritorijā starp Maskavas, Turgeņeva un Ģenerāļa Radziņa krastmalu bezatlīdzības lietošanu, lai sniegtu atbalstu biedrības darbības nodrošināšanai, tostarp veicinātu holokausta traģēdijas upuru piemiņas saglabāšanu, kā arī Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja turpmāko veidošanu. 

Līgums ir noslēgts, pamatojoties uz Rīgas domes pieņemto lēmumu, kas paredz nekustamo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz laiku, kamēr biedrībai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, vai līdz brīdim, kad nekustamais īpašums būs nepieciešams pašvaldības funkciju nodrošināšanai, bet ne ilgāk par 10 gadiem. Nekustamā īpašuma bilances vērtība šobrīd ir vairāk nekā 600 tūkstoši eiro. 

Lēmums arī paredz, ka biedrība par saviem līdzekļiem nodrošina nekustamā īpašuma apsaimniekošanu un uzturēšanu, kā arī veic nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus. Kā arī biedrībai ir pienākums par saviem līdzekļiem apdrošināt tai lietošanā nodotās būves pret visa veida riskiem, kā arī tai ir noteikti vairāki aizliegumi. Piemēram, biedrībai ir aizliegts pašvaldībai piederošo īpašumu izmantot citiem mērķiem, vai nodot to citām personām, kā arī bez saskaņojuma veikt būvdarbus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI