DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

RTU rīkotajā konferencē meklēs risinājumus ceļu satiksmes negadījumu mazināšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā uzlabot satiksmes drošību uz ceļiem, lai samazinātu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaitu, – par šiem jautājumiem 2. un 3. decembrī starptautiskajā konferencē «Nulles vīzija ilgtspējīgai ceļu satiksmes drošībai Baltijas jūras reģionā» tiešsaistē diskutēs ceļu un transporta speciālisti no daudzām pasaules valstīm. Konferenci rīko Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte (MTAF) un Būvniecības inženierzinātņu fakultāte (BIF).

Lai mazinātu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaitu, jau 1997. gadā Zviedrijas parlaments apstiprināja tā dēvēto Nulles vīziju, kuras galvenā doma – nav pieļaujams, ka cilvēki tiek nogalināti vai smagi ievainoti, pārvietojoties transporta sistēmā. Nulles vīzija pastāvīgi tiek pilnveidota, veidojot pasākumu kopumu, lai valsti tuvinātu situācijai, kad ceļu satiksmes negadījumos nav smagi cietušo vai bojā gājušo.  

«Latvijā Ilgus gadus ir bijusi visskumjākā uz ceļiem bojā gājušo statistika Eiropas Savienībā (ES). Pēdējos gados varam saskatīt pozitīvas tendences, piemēram, no 2001. līdz 2019. gadam Latvijā ir vislielākais ceļu satiksmes negadījumu skaita samazinājums ES. Ir ieviesta pārkāpumu uzskaites punktu sistēma, tiek izmantoti mobilie, stacionārie un vidējā ātruma radari, izvērstas plašas ceļu satiksmes drošības kampaņas, pārplānota infrastruktūra, tomēr līdz Eiropas izvirzītajam mērķim līdz 2050. gadam veikt nepieciešamos uzlabojumus, lai uz ceļiem vairs neietu bojā cilvēki, ir visai tālu,» saka viens no konferences rīkotājiem, RTU MTAF docents Juris Kreicbergs.

Konferencē, piedaloties plašam zinātnieku un transporta speciālistu lokam no Baltijas jūras reģiona un Austrālijas, tiks pārrunātas jau izmantotās metodes, kas izrādījušās efektīvas un mazinājušas smagus ceļu satiksmes negadījumus, gan arī tiks ģenerētas jaunas idejas, kā tuvoties skandināvu sapnim – Nulles vīzijai ceļu satiksmē.

Konferenci atklās RTU BIF dekāns Juris Smirnovs un MTAF docents Juris Kreicbergs, un uzrunu teiks RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna. Ir iecerēta arī satiksmes ministra Tāļa Linkaiša videouzruna, savukārt ziņojumu par ātrumu kā svarīgāko komponenti ceļu drošībā lasīs Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektora vietnieks Metjū Boldvins (Matthew Baldwin). Ar pārējiem dalībniekiem iespējams iepazīties konferences mājaslapā.

Konferences mājaslapa – visionzero.rtu.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI