DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretāri apspriež ES ārlietu dienestu darbu Covid-19 pandēmijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 27. novembrī notika Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu Ārlietu ministriju valsts sekretāru un ģenerāldirektoru neformālā videokonference, kurā Portugāle kā nākamā ES prezidentūra iepazīstināja ar darbības prioritātēm. Eiropas Ārējās darbības dienests (EĀDD), Eiropas Komisija un dalībvalstis apmainījās ar viedokļiem par Covid-19 ietekmi uz ES ārlietu dienestu darbu un ES kopīgo rīcību pandēmijas radītās krīzes seku novēršanā, kā arī apsprieda ar EĀDD personāla pārvaldību saistītos jautājumus. Latviju sanāksmē pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs.

Diskusijā valsts sekretāri dalījās pieredzē par darbu krīzes apstākļos. Notika viedokļu apmaiņa par gūto pieredzi ES kopīgā rīcībā, sadarbojoties konsulārajiem dienestiem un organizējot ES pilsoņu repatriāciju no trešajām valstīm, kā arī par Eiropas komandas (Team Europe) sniegto atbalstu partnervalstīm cīņā pret Covid-19 krīzes sekām humanitārajā, veselības, sociālajā un ekonomikas jomā.

Pārrunājot Covid-19 pandēmijas ietekmi uz dalībvalstu ārlietu dienestu darbu, tika secināts, ka krīzes iespaidā ir bijusi jāpārskata ES ārlietu dienestu darba organizācija un iepriekš noteiktās politiskās prioritātes. Saistībā ar ārlietu dienesta darbības nodrošināšanu krīzes situācijā A.Pelšs uzslavēja gan Latvijas ārlietu dienesta darbu, gan ES dalībvalstu un EĀDD atbalstu, īstenojot pilsoņu repatriāciju. Viņš arī norādīja uz jomām, kuras ES līmenī nākotnē būtu jāpilnveido: informācijas drošība e-vidē, konsulārā sadarbība ES valstu vidū, kā arī atbalsts darbiniekiem attālināta darba apstākļos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI