DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pārvietojoties “Rīgas satiksmes” autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novados, būs jāievēro marķētās sēdvietas un savstarpējā distancēšanās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar valdības lēmumu no rītdienas, 27. novembra, pārvietojoties “Rīgas satiksmes” autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novados, būs jāievēro marķētās sēdvietas un savstarpējā distancēšanās. Sēdvietas tiks marķētas - 7., 10., 16., 25., 28., 29., 43, 50. un 55. autobusa maršrutā.

Analizējot pasažieru plūsmas “Rīgas satiksmes” esošajos autobusos Garkalnes, Mārupes un Salaspils novadu teritorijā redzams, ka līdzšinējais pasažieru piepildījums ir robežās no aptuveni 17% līdz 39%, nesasniedzot 50% robežu, tāpēc ieviestās papildus drošības prasības neradīs būtiskas izmaiņas pasažieriem.

2020. gada 24. novembrī pieņemtie grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" punkts 5.39.6. paredz: “pilsētas sabiedriskā transporta pārvadātājam organizēt iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 50 % no tā ietilpības. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī tiek marķētas sēdvietas, nodrošinot distancēšanās prasības.”

Saziņai ar „Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai arī sūtiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālā tīkla platformās vai izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu „Sazinies ar mums”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI