DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Daugavpilī viens bojāgājušais

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.novembra plkst.06.30 līdz 26.novembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.22.33 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā ēka 60m2 platībā. Pārmeklējot krāsmatas, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst.01.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvojamajā ēkā, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD atgādina, ka gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Plkst.17.16 tika saņemts izsaukums Aizkrauklē, kur divstāvu sabiedriskajā ēkā elektrības sadales telpā dega vadi 0.5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 19 cilvēki. Plkst.18.02 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega divstāvu dzīvojamās ēkas siena pie apkures krāsns, divi elektrības līniju balsti, sodrēji, vieglā un divas kravas automašīnas, sadzīves priekšmeti un atkritumi.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novada Višķu pagastā atbrīvoja makšķerauklā sapinušos gulbi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI