DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Nodokļu un muitas policija nodod kriminālvajāšanai trīs personas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada novembrī Preiļu rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret trīs personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielos apmēros. 

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka uzņēmuma, kurš darbojās kokapstrādes jomā, valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis un grāmatvede laika periodā no 2014.gada līdz 2018.gadam uzņēmuma interesēs organizēja uzņēmuma darba ņēmēju kā mikrouzņēmumu reģistrāciju, noformēja darījumu dokumentus par faktiski nenotikušiem darījumiem ar reģistrētajiem mikrouzņēmumiem un tādejādi izvairījās no nodokļu nomaksas vairāk kā 181 000 eiro apmērā. Pārvaldot reģistrēto mikrouzņēmumu norēķinu kontus, tika arī legalizēti noziedzīgi iegūti finanšu līdzekļi vairāk nekā 149 000 eiro apmērā.

Mantisko jautājumu nodrošināšanai uzlikti aresti uzņēmuma kapitāldaļām, četriem  transportlīdzekļiem un diviem nekustamajiem īpašumiem.

Kriminālprocess šī gada novembrī nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 218. panta otrajā daļā par izvairīšanos no nodokļiem un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas un Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā -  par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret trīs personām.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI