DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskola paraksta sadarbības līgumu ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 24. novembrī Vidzemes Augstskola (ViA) parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC). Turpmākā sadarbība paredz savstarpēju zināšanu pārnesi, ņemot vērā digitalizācijas attīstības tendences.

Sadarbība plānota mūžizglītības jomā un mūsdienu informācijas tehnoloģisko risinājumu integrēšanā tautsaimniecībā, kā arī citos projektos.

“Mēs redzam, ka tehnoloģijas un zināšanas ir galvenais konkurētspēju ietekmējošais faktors. Lai radītu produktus un pakalpojumus, kas spēs konkurēt globālajā tirgū, nepieciešama starpnozaru sadarbība starp uzņēmumiem, izglītības iestādēm un institūcijām. Esam atvērti jauniem izaicinājumiem un vēlamies veidot sadarbību ar Vidzemes Augstskolu, lai izglītotu LLKC konsultantus informācijas tehnoloģiju pielietojumā. Jo zinošāki būs LLKC darbinieki, jo veiksmīgāk dažādos procesos varēsim iesaistīt lauksaimniekus,” saka LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis.

LLKC nodrošinās darbinieku savstarpējo pieredzes apmaiņu pētniecisko un akadēmisko aktivitāšu īstenošanai, atbalstīs lauksaimnieku pieredzes pārnesi pētniecības procesu attīstībā.

Savukārt ViA plāno precīzāk apzināt lauksaimniecības nozares vajadzības un mērķtiecīgi īstenot savstarpējus sadarbības projektus un atbilstošas akadēmiskās aktivitātes, izmantojot laboratorijas un infrastruktūru un piesaistot pētniecisko un akadēmisko personālu.

“Augstskolām sadarbība ar LLKC ir gan vērtīgs ieguldījums, sniedzot savu pienesumu inovāciju attīstībā, gan ieguvums, jo šāda pieredzes apmaiņa ļauj pielāgot studiju saturu reālajām nozares vajadzībām. Man ir patiess prieks, ka mums ir iespēja veidot sadarbību, jo modernizācijas process lauksaimniecības nozarē attīstās strauji. Tas ir neizbēgams, un mums ir jāvirzās uz attīstību gan industrijā, gan izglītībā,” norāda ViA rektors Gatis Krūmiņš.

Vizītes laikā Inženierzinātņu fakultātes dekāns Alvis Sokolovs, ViA Zināšanu un tehnoloģiju centra direktore un mūžizglītības projektu vadītāja Inguna Kucina izrādīja vairākas augstskolas laboratorijas. Savukārt projekta "StarGate" ietvaros projekta zinātniskā vadītāja ViA Ginta Majore un zinātniskais asistents Andris Lapāns viesus iepazīstināja ar tehnoloģiskiem risinājumiem datu apstrādē, ko iespējams integrēt lauksaimnieciskajā darbībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI