DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Par Brīvprātīgo godināšanu “Gada brīvprātīgais 2020”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Starptautisko brīvprātīgo dienu, 5. decembrī, jau septīto gadu pēc kārtas, tiks godināti Latvijas 2020. gada redzamākie brīvprātīgā darba veicēji, organizētāji, kā arī brīvprātībai draudzīgākās pašvaldības. Uzzināt godināmo vārdus varēs nva.gov.lv un brivpratigie.lv mājaslapās 5. decembrī plkst.19.00. Vērot godināšanu gaitu varēs 6. decembrī plkst. 19:00 kanālā Rīga TV24 un arī nva.gov.lv un brivpratigie.lv mājaslapās.v

Godināšanai šogad tika pieteikti 135 brīvprātīgie, rekordliels brīvprātīgo organizatoru skaits no nevalstiskā sektora – 17 un divas pašvaldības. Organizatoru izveidotā žūrija Godināšanai izvirzīja 8 pretendentus, kuru vārdus tad arī atklāsim 5. decembrī. Godināšanas laikā būs lieliska iespēja iepazīt visus žūrijas dalībniekus, kuri šoreiz arī būs Goda zīmju pasniedzēji. Godināšanu vadīs televīzijas personība Aivis Ceriņš, būs oficiālas uzrunas un muzikāli pārsteigumi.

Līdz 2020. gada 28. oktobrim ikvienam Latvijas iedzīvotājam, nevalstiskai organizācijai, valsts vai pašvaldību iestādei bija iespēja pieteikt godināšanai iedzīvotājus un organizācijas no visas Latvijas, kas laika posmā no 2019. gada 1. novembra līdz 2020. gada 28. oktobrim aktīvi darbojās sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības. Arī nākamgad notiks brīvprātīgo godināšana un pieteikumu pieņemšana sāksies 2021. gada sākumā.

Saistībā ar izsludināto ārkārtas situāciju valstī godināšana notiks attālināti, un tās translāciju būs iespējams vērot mājaslapās www.nva.gov.lv un www.brivpratigie.lv un televīzijas kanālā Rīga TV24 ēterā.

Brīvprātīgā darba veicēju un organizētāju godināšanu “Gada brīvprātīgais 2020” rīko Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu, Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Latvijas Jaunatnes padomi, Valmieras novada fondu, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI