DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Faktiskā bezdarba līmenis oktobrī bija 7,7 %, reģistrētā – 7,4 %

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada oktobrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,7 %, kas salīdzinājumā ar septembri ir par 0,3 procentpunktiem mazāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma (DSA) dati. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,4 %, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā septembrī. Salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, vērojams bezdarba līmeņa pieaugums – 2,1 procentpunkti faktiskā bezdarba līmenim un 1,7 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2020. gada oktobrī Latvijā bija 74,9 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 2,5 tūkstošiem mazāk nekā septembrī un par 20,8 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo 8 mēnešu laikā kopš pirmās ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020. gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem bezdarbnieku skaits pieaudzis par 3,3 tūkstošiem.

Faktiskā bezdarba līmenis un reģistrētā bezdarba līmenis iedzīvotājiem pa mēnešiem
(procentos, sezonāli neizlīdzināts)

Dati par faktiskā bezdarba līmeni iepriekšējos periodos precizēti saskaņā ar aprēķina metodoloģiju.

Reģistrētā bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā DSA datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

CSP atgādina, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās. CSP saka lielu paldies visiem, kuri jau piedalījušies aptaujās, lai novērtētu ietekmi uz procesiem valstī. 

Bezdarba līmenis un bezdarbnieku skaits 15-74 gadu vecumā pēc dzimuma pa mēnešiem – NB002m

Reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem – NVA tīmekļa vietne

Tehniskais ziņojums par laikrindu koriģēšanu krīzes laikā

Ārkārtas situācijas sociālekonomiskie rādītāji pieejami CSP tīmekļa vietnē csb.gov.lv/lv/Statistika/covid19

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI