DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID novērš mēģinājumu īstenot koruptīvas darbības dienestā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde (IDP) sadarbībā ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldi aizvadītajā nedēļā aizdomās par koruptīvām darbībām aizturēja augsta līmeņa VID amatpersonu.

Šāds solis tika sperts abu minēto VID struktūrvienību īstenotās sadarbības rezultātā. Aizturot amatpersonu, VID novērsis mēģinājumu veikt koruptīvas darbības saistībā ar akcīzes preču apriti muitā.

Pēc VID amatpersonas aizturēšanas ar viņu pārtrauktas darba tiesiskās attiecības.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme uzsver, ka VID nav vietas cilvēkiem, kuri nodokļu administrāciju uztver kā vietu, kur īstenot negodprātīgas darbības.

“Viena no VID vērtībām līdzās profesionalitātei ir godīgums. Kolēģis, kuram vienaldzīga VID reputācija, kurš nav sapratis, ka laiki, kad tika piesegti negodīgi darbinieki, ir pagājuši, un kolēģi, kā arī komersanti bez minstināšanās ir gatavi ziņot par šādiem gadījumiem mūsu Iekšējās drošības pārvaldei, bija stipri pārrēķinājies un tagad viņu sagaida taisnīgs sods par nodarīto atbilstoši Krimināllikumam. VID darba attiecības ar attiecīgo personu ir pārtraucis, tālāk darbs IDP, prokuratūrai un tiesai,” tā I. Jaunzeme.

Saistībā ar konstatētajām noziedzīgajām darbībām uzsākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19. pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI