DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Islandes prezidentu pārrunā ekonomikas atveseļošanas iespējas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidentam Egilam Levitam šodien notika tiešsaistes saruna ar Islandes Republikas prezidentu Gudni Jouhannessonu (Mr Guðni Th. Jóhannesson).

E. Levits un G. Jouhannessons lielu uzmanību sarunā veltīja abu valstu aktuālajai situācijai sabiedrības veselības jomā, ierobežojot vīrusa COVID-19 izplatību, kā arī apmainījās ar pieredzi par ekonomikas atveseļošanas iespējām. Abi prezidenti bija vienisprātis, ka ir parādījušās pirmās cerīgās ziņas no zinātniekiem par vakcīnas radīšanu un ka nākamgad pandēmijas krīze tiks pārvarēta. Tāpat prezidenti uzsvēra, ka krīze ir devusi grūdienu, lai valstis un sabiedrības Eiropas Savienībā un Eiropas ekonomiskajā zonā pārstrukturētu savu ekonomiku, iekļaujot tajā “Zaļā kursa” un inovāciju elementus. Islandes prezidents piebilda, ka valsts šobrīd īsteno noteiktas rīcības, lai cīnītos ar pandēmijas radīto bezdarbu, kas skāris, līdzīgi kā citus, arī latviešu kopienu.

Abi prezidenti pārrunāja nākamgad sagaidāmo Baltijas valstu neatkarību atjaunošanas atzīšanas trīsdesmitgadi, uzsverot Islandes nozīmīgo lomu Latvijas neatkarības atjaunošanā. “Islande vēlas pievērst šai gadadienai būtisku uzmanību un arī pārrunāt Islandes un Baltijas valstu turpmāko sadarbību,” sacīja G. Jouhannessons. E. Levits uzsvēra: “Starptautiskajā diplomātijā jūs bijāt ledlauži, tie pirmie, kuri atzina mūsu neatkarības atjaunošanu. Tas bija vērtībās un starptautiskajos tiesību principos balstīts drosmīgs Islandes lēmums.”

G. Jouhannessons sveica Latvijas Valsts prezidentu un iedzīvotājus šonedēļ gaidāmajā Valsts neatkarības proklamēšanas 102. gadadienā, pieminot, ka ar siltām atmiņām atceras savu vizīti Latvijā 2018. gadā, kad Latvija atzīmēja valsts dibināšanas simtgadi. Jāpiebilst, ka 1997. gadā G. Jouhannessons absolvēja Islandes Universitāti ar maģistra darba tematu “Islandes atbalsts Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā: 1990.-1991. gads”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI