DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs akreditācijas vizītē pieņem jauno Vācijas vēstnieku Latvijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 16.novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar jauno Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu (Christian Heldt), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Valsts sekretārs apsveica vēstnieku ar darba gaitu sākšanu, novēlot intensīvu un kopīgiem sadarbības projektiem bagātu darba periodu Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Vācijai ir izveidojies ciešs un aktīvs politiskais dialogs, kā arī izcila sadarbība ekonomikā, kultūrā un izglītībā.

Sarunu partneri akcentēja, ka 2021. gadā abu valstu diplomātiskajās attiecībās apritēs vairākas nozīmīgas gadadienas – 100 gadi, kopš Latvija un Vācija nodibināja diplomātiskās attiecības, un 30 gadi kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas. A. Pelšs pateicās par Vācijas būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

K. Helts savas kadences laikā pauda apņēmību turpināt attīstīt Vācijas un Latvijas attiecības, īpaši akcentējot ekonomiskās sadarbības padziļināšanas potenciālu.

Valsts sekretārs uzsvēra, ka Vācija ir Latvijas nozīmīgāko tirdzniecības partneru vidū, un apliecināja Latvijas interesi pilnveidot sadarbību, īpaši vēršot uzmanību uz tādām zinātnes un nākotnes tehnoloģiju jomām kā bioekonomika, biomedicīna, viedie materiāli, viedā enerģētika un IKT.

17. novembrī K. Helts iesniegs akreditācijas vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Kristians Helts Vācijas ārlietu dienestā strādā kopš 1993. gada un ir ieņēmis amatus Vācijas vēstniecībās Krievijā, Izraēlā, pie Svētā Krēsla, kā arī bijis Vācijas vēstnieks Kosovā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI