DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: remontdarbi uz valsts autoceļiem turpinās; līdz 1.decembrim visi auto jāaprīko ar ziemas riepām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Patlaban vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos turpinās remontdarbi un autovadītājiem joprojām ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Atbilstoši meteorologu prognozēm, valsts austrumos naktīs gaisa temperatūra var pazemināties līdz nullei. Tas nozīmē, ka rīta stundās atsevišķos posmos autoceļi var apledot un autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem. Mainīgos laika apstākļos aicinām autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka braukšanas apstākļi var būt apgrūtināti, bet ceļa virsmas stāvoklis var mainīties negaidīti un strauji. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Atgādinām, ka no 1.decembra autotransportam  obligāti ir jābūt aprīkotam ar ziemas riepām. Par slideniem valsts autoceļu posmiem aicinām informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555. Saņemtā informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem

  • Uz galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem pie Rēzeknes ir tikai ātruma ierobežojums 70 km/h un mazāk par pusstundu ceļā.
  • Uz galvenā autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Kārsavas līdz Rēzeknes novada robežai ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un mazāk par pusstundu ceļā. 

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem

 

  • Lielākā apjoma būvdarbi turpinās uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96):

posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) ir viens luksoforu posms un divos citos satiksmi regulē priekšrocības zīmes, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – pusstunda ceļā;

posmā no Auces līdz Grīvaišiem divos posmos satiksme organizēta ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un ceļā jāpavada stundu.

  • Uz autoceļa Ērgļi–Jaunpiebalga–Saliņkrogs (P33) posmā no Ērgļiem līdz Nedža ezeram divos posmos satiksmes regulētāji un ātruma ierobežojums 60 un 40 km/h, aptuveni pusstunda ceļā.  
  • Uz autoceļa Daugavpils–Skrudaliena–Baltkrievijas robeža (Silene) (P68) posmā no Daugavpils apvedceļa (Tabore–Laucese) (P66) līdz Silenei ir viens luksoforu posms un nepilna pusstunda ceļā, bet tālāk līdz robežai ir vēl trīs luksoforu posmi, kas prasa 20 minūtes ceļā. Ātruma ierobežojums abos posmos 70 un 50 km/h.
  • Uz autoceļa Jēkabpils–Lietuvas robeža (Nereta) (P75) abpus Biržiem ir četri pagaidu luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Jārēķinās ar pusstundu ceļā.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI