DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ministrs Edgars Rinkēvičs pauž pārliecību – pār šodienas izaicinājumiem tiks gūta uzvara

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 13. novembrī, sakot tradicionālo noslēguma uzrunu, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauda gandarījumu par pirmās digitālās Rīgas konferences veiksmīgo norisi. Kā rāda organizatoru apkopotā statistika, 3 dienās konferences tiešraides unikālo skatījumu skaits ir bijis ap 150 000.

Konferences noslēgumā ministrs sacīja, ka strukturālas pārmaiņas notiek gan Eiropas Savienībā, gan ASV, un tas ir saistīts ar sabiedrības attieksmi iepretim mūsdienu izaicinājumiem un iespējām stāties tiem pretī. Mēs saprotam, ka tuvākajos mēnešos un gados ir jāpilnveido tā dēvētais moderno Rietumu koncepts, balstoties uz mūsu kopīgām vērtībām un interesēm. Ministrs uzsvēra, ka Eiropas Savienība ir kļuvusi stiprāka nekā pirms vairākiem gadiem. Šodien racionāli risinām jautājumus, saistītus ar breksitu, pandēmiju un ekonomiskajiem izaicinājumiem. Tāpat savstarpēji labāk izprotam bažas par notiekošo kaimiņu reģionos – Eiropas austrumos un dienvidos – un apzināmies, ka risinājumu gaida daudzas sarežģītas situācijas.

Runājot par Baltkrievijas varas iestāžu vardarbību pret saviem pilsoņiem, ministrs atgādināja par nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai reaģēt uz cilvēktiesību pārkāpumiem. Viņš informēja, ka Baltijas valstu ārlietu ministri ir vienojušies piemērot papildu nacionālās sankcijas pret Baltkrievijas drošības struktūru amatpersonām, kā arī mudinās Eiropas Savienību paplašināt sankcijas pret Baltkrieviju.

Edgars Rinkēvičs pauda pārliecību, ka gūsim uzvaru pār Covid-19 pandēmiju, tāpat kā pirms simts gadiem tika pieveikta “spāņu gripa”. Sabiedrību vēl sagaida cīņa pret dezinformāciju, par demokrātiju, likuma varu un cilvēktiesībām. Tomēr, par spīti skepticismam, reiz tiks gūta uzvara, līdzīgi kā tas vienmēr ir bijis vēsturē, kad pēc krituma seko augšupeja.

Šogad aprit 15 gadi, kopš Rīgas konference piesaista augsta līmeņa ekspertus, diplomātus, politiķus, uzņēmējus un žurnālistus, nodrošinot plašas, saturiski piepildītas diskusijas par ilgtermiņa ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI