DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs Baltkrievijas opozīcijas līderei apliecina Latvijas nemainīgo atbalstu baltkrievu tautai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 13. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Baltkrievijas opozīcijas līderi Svjatlanu Cihanousku (Sviatlana Tsikhanouskaya), kura Rīgā piedalās ikgadējā drošības un ārpolitikas forumā “Rīgas konference 2020”.

E. Rinkēvičs apliecināja Latvijas stingro atbalstu Baltkrievijas tautai, uzsverot, ka pilsoniskajai sabiedrībai ir galvenā loma savas valsts nākotnes noteikšanā. Latvija turpinās iestāties par sankciju politikas uzturēšanu pret tām Baltkrievijas amatpersonām, kuras ir atbildīgas par tiesībsargājošo iestāžu nepamatotajām represijām un vēlēšanu rezultātu falsificēšanu. Sarunas partneri bija vienisprātis, ka vienīgais produktīvais situācijas risinājums Baltkrievijā ir jaunu godīgu un brīvu prezidenta vēlēšanu sarīkošana starptautisko novērotāju klātbūtnē.

S. Cihanouska izteica pateicību par Latvijas sniegto palīdzību Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un skaidro nostāju baltkrievu tautai tās demokrātisko pamattiesību ievērošanā.

Sarunā tika vērtēti iespējamie attīstības scenāriji Baltkrievijā, kā arī notika domu apmaiņa par turpmākās palīdzības sniegšanas iespējām varas iestāžu represijās cietušajiem.

Lai pārrunātu Latvijas atbalstu un palīdzības nodrošināšanas iespējas Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, S. Cihanouska vizītes laikā Rīgā tiekas arī ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu. Klātesot Latvijas nevalstiskajām organizācijām, kas ir iesaistītas medicīniskās, psiholoģiskās un juridiskās palīdzības nodrošināšanā Baltkrievijā cietušajām personām un neatkarīgos medijus pārstāvošiem žurnālistiem, paredzēts pārrunāt Latvijas palīdzības nozīmi pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Baltkrievijā.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI