DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts valoda

Ikgadējā konferencē diskutēs par skaidru un viegli uztveramu latviešu valodu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 13. novembrī no plkst.10.30 līdz 15.50 tiešsaistē norisināsies 13. ikgadējā Eiropas Savienības (ES) daudzvalodības jautājumiem veltītā konference „Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas saprotamība un pieejamība”, kurā tiks apspriesti aktuālie valodas un tulkošanas jautājumi Eiropas Savienības iestādēs.

Valodnieki, tulkošanas un citu nozaru eksperti diskutēs gan par ļoti praktiskiem tulkotāju darba aspektiem, gan arī par politisko kontekstu un tehnoloģiskajām iespējām, kas var ietekmēt ES tekstu lietotājiem nododamo vēstījumu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta valodas skaidrības un vēstījuma pieejamības nodrošināšanai, tulkojot ES tekstus latviešu valodā.

Dalībnieki mēģinās atbildēt uz jautājumu, ko īsti nozīmē lietotājam viegli uztverama latviešu valoda un kas nepieciešams, lai to panāktu ES diskursā.

Tiks runāts arī par skaidru rakstību, cīņu pret viltus ziņām, tulkošanu krīzes apstākļos, mākslīgā intelekta lomu un citām būtiskām tēmām, kas skar valodas profesionāļu darbu Latvijā un ES iestādēs.

Konferenci atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Konferencē ar priekšlasījumiem uzstāsies gan Latvijas, gan ES institūciju pārstāvji. Pasākumu vadīs Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta Latviešu valodas departamenta 1. nodaļas vadītāja Liena Muskare, savukārt sesijas vadīs Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš.

Šogad ikviens interesents konferencei varēs sekot līdzi arī tiešraidē Ārlietu ministrijas mājaslapā un Facebook lapā.

Pasākumu organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorātu, Valsts valodas centru un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI