DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolas konference iedvesmo pedagogus izmantot jaunas tehnoloģijas un pieejas mācību procesā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par aktuālo tematu -  izglītības tehnoloģiju integrēšana mācību procesā tika diskutēts 23. oktobrī konferencē – praktiskajā seminārā “Vidzemes Augstskola: sadarbības partneris izglītībā”, kas pulcēja vairāk nekā 110 pedagogus, izglītības iestāžu vadītājus un citus interesentus no visas Latvijas.

Divu gadu garumā projektā “Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas”  tika ieviestas un pārbaudītas novatoriskas idejas, kā attīstīt nākamās paaudzes ekonomiku Eiropas mazajās pilsētās, lielu uzsvaru pievēršos izglītības jomai. Četras izglītības iestādes – Vidzemes Augstskola, Ventspils Augstskola, Valmieras Tehnikums un Ventspils Tehnikums individuāli un kopīgās aktivitātēs strādāja pie izglītības tehnoloģijām (EdTech), radot tehniskus risinājumus, jaunas pieejas un metodoloģijas.

Semināru laikā projekta partneri dalījās pieredzē un zināšanās, tostarp demonstrējot dažādus tehnoloģiskos risinājumus.

Konferences laikā pedagogi dalījās informācijā – kuras tehnoloģijas viņi izmanto šobrīd, starp populārākajām ierindojās – digitālie mācību līdzekļi, sociālie mediji, zoom, googleclasroom, uzdevumi.lv u.c.

Savukārt konferences laikā pedagogi iedvesmojās izmantot arī – virtuālās realitātes iespējas, agile pieeju, get.plickers.com, robotiku u.c.

Konferences kopējā sesijā dalībniekiem bija iespēja dzirdēt Izglītības uzņēmuma “Lielvārds” vadītāja Andra Gribusta stāstu par to, vai tehnoloģijas izglītībā vērtējamas kā slogs vai iespējas, savukārt Vidzemes Augstskolas asociētais profesors Arnis Cīrulis iepazīstināja ar apsvērumiem virtuālās realitātes izmantošanai izglītībā. Ventspils Augsto Tehnoloģiju parka pārstāvji Dita Lašinska un Māris Zvejnieks iepazīstināja ar nākotnes ideālo apmācību klasi un Ventspils Makerspace. Konferences otrajā daļā dalībnieki praktiski darbojās kādā no iepriekš izvēlētajiem semināriem, kas tika nodrošināti divās sesijās.

Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centra direktore Inguna Kucina stāsta: “Šogad pieņēmām izaicinājumu, konferenci pirmo reizi organizējot tiešsaistē, tādēļ priecājamies saņemt pozitīvas atsauksmes par konferences norisi un satura augsto kvalitāti”.

Projektā “Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas”  ietvaros tehnikumos un  augstskolās ir ieviesti pieci EdTech risinājumi, kuri šobrīd ir nonākuši aprobācijas fāzē:

  • Valmieras tehnikums  - 3D virtuālā ala,
  • Ventspils tehnikums - virtuālās realitātes klase,
  • Vidzemes Augstskola - aktīvās mācīšanās klase, VR/AR risinājums Mehatronikas izglītības programmai,
  • Ventspils Augstskola - interaktīvā digitālā klase.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI