DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre: starptautiskajai sabiedrībai ir efektīvāk jāatbalsta partnervalstis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 10. novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Attīstības palīdzības komitejas augsta līmeņa sanāksmē, kuras dalībnieki pārrunāja attīstības sadarbību globālās pandēmijas laikā, tostarp finansējumu ilgtspējībai attīstībai, iekļaujošu un ilgtspējīgu atveseļošanos pēc Covid-19 krīzes, kā arī attīstības sadarbības efektivitāti.

Parlamentārā sekretāre diskusijā par attīstības sadarbības efektivitātes uzlabošanu uzsvēra, ka Covid-19 pandēmijas ietekmē partnervalstu vajadzības turpina pieaugt, tādēļ patlaban palīdzības efektivitāte ir svarīgāka nekā jebkad.

“Jānodrošina, lai attīstības sadarbība arī turpmāk būtu kopējs un iekļaujošs darbs. Tajā jāiesaista pēc iespējas plašāks dalībnieku loks, it īpaši pilsoniskā sabiedrība un privātais sektors. Nedrīkstam aizmirst, ka efektivitāte ir tieši saistīta ar saņēmējvalstu atbildību par attīstības procesiem,” atzīmēja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Akcentējot saskaņotas rīcības nozīmi, īpaši tika izcelta Eiropas komandas (Team Europe) vienotā atbilde Covid-19 krīzes seku mazināšanai partnervalstīs. ES un tās dalībvalstis, kā arī Eiropas attīstības bankas šobrīd apņēmušās sniegt vairāk nekā 36 miljardu eiro lielu atbalstu partnervalstīm. Latvijas ieguldījums šajā kontekstā kopā veido vairāk nekā 770 tūkstošus eiro un prioritāri tiek novirzīts Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm. 

Informācijai

OECD Attīstības palīdzības komiteja ir vadošais starptautiskais forums attīstības sadarbības sniedzējiem. Tās galvenie darba virzieni ir apkopot un analizēt statistikas datus par attīstības palīdzības plūsmām, veidot rekomendācijas un vadlīnijas, kas nosaka donoru labo praksi, un popularizēt zināšanas un pieredzes apmaiņu par kvalitatīvu un efektīvu attīstības sadarbību.

Iepriekšējā OECD Attīstības palīdzības komitejas augsta līmeņa sanāksme notika 2017. gadā. Latvija komitejas sanāksmēs un darba grupās kā uzaicinātā valsts piedalās kopš 2013. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI