DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas valsts mežos tapis inovatīvs kokbetona tilts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 28. oktobrī apritēja 21 gads, kopš dibināts uzņēmums AS “Latvijas valsts meži” (LVM). Novērtējot inovāciju un pieredzes nozīmi ilgtspējīgā mežsaimniecībā, tieši šajā dienā Kurzemes reģionā bija vēl viens būtisks notikums – Nīcas novada būvvalde ekspluatācijā pieņēma pārbūvēto “Ječupes tiltu” – kombinētu kokbetona tiltu.

Tas ir inovatīvs tilta konstrukcijas veids, kur nesošās sijas ir darinātas no koka, bet klātne – no betona. Pateicoties šādam risinājumam, tilta svars ir vairākas reizes mazāks nekā analogam betona tiltam. Šāda tipa tilta konstrukcija Latvijas valsts mežos izmantota pirmo reizi.

20200805 144340

“Kokbetona tilti Latvijā ir jaunums, tāpēc būvdarbu laikā bija jāveic vairāku risinājumu precizēšana. Tas bija izaicinājums visiem procesa dalībniekiem. Nepieciešamās izmaiņas būvprojekta mazliet kavēja būvdarbu gaitu, bet veiksmīgā sadarbība starp iesaistītajām pusēm ļāva darbus pabeigt plānotajos termiņos,” būvdarbu gaitu raksturo LVM Meža infrastruktūras izpilddirektors Indris Stulpāns.

Ječupes tilts ir 13 metrus garš un 4,8 metrus plats, tā nestspēja ir 60 tonnas. Būvdarbiem ir piecu gadu garantija un paredzamais tilta kalpošanas laiks 50 gadi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI