DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

IDB aizturējis divas VP amatpersonas par kukuļu pieņemšanu un tabakas izstrādājumu nelikumīgas tirdzniecības piesegšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļu pieņemšanu un tabakas izstrādājumu nelikumīgas realizācijas tirdzniecības piesegšanu aizturējis divas Valsts policijas (VP) amatpersonas - no Rīgas reģiona pārvaldes un Zemgales reģiona pārvaldes.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, tika noskaidrots, ka minētās amatpersonas ilgstošā laika periodā kādai personai, kas veica nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu, nodevušas informāciju par Valsts policijas plānotajām darbībām, kas saistītas ar tabakas izstrādājumu nelikumīgas aprities apkarošanu Jelgavas tirgū. Abas Valsts policijas amatpersonas apmaiņā pret sniegto informāciju, iespējams, pēc pieprasīšanas regulāri saņēmušas kukuļus no personas, kura nodarbojās ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti.

Abas aizturētās amatpersonas atzītas par aizdomās turētajiem, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā noteikts aizliegums pildīt amata pienākumus.

2020.  gada 1. novembrī IDB apritēja pieci gadu kopš tā dibināšanas un šo gadu laikā biroja izmeklētie kriminālprocesi ir kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki – ir būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks. IDB kopš tā dibināšanas vada tā priekšnieks Valters Mūrnieks un šī gada 28. jūlijā, nozares vadībai un Ministru kabinetam atzinīgi novērtējot Iekšējās drošības biroja līdz šim paveikto, Ministru kabinets pagarināja V. Mūrnieka pilnvaru termiņu IDB priekšnieka amatā uz pieciem gadiem, līdz 2025. gada 31. oktobrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI