DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 16 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti astoņi robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam. Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemnieks bija pārkāpis MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu četrām personām –  vienam Baltkrievijas, vienam Kazahstānas, vienam Polijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Sestdien, 7. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 14 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti pieci robežpārkāpēji, tajā skaitā uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam. Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu astoņām personām – diviem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Kazahstānas un vienam Serbijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI