DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Covid-19 un ārkārtējā situācija: oficiālā publikācijā "Latvijas Vēstnesī"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība izsludina visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju no 2020. gada 9. novembra līdz 2020. gada 6. decembrim. Ministru kabineta rīkojums nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” pieejams oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” papildu laidienā Nr. 216A: https://www.vestnesis.lv/ta/id/318517

Ministru kabineta rīkojums paredz, ka no pirmdienas, 9. novembra, tiek atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē. Privātos pasākumos atļauts pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēkiem vienlaikus un ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, izņemot bēres. Sabiedriskās ēdināšanas vietās atļaut izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Tāpat brīvdienās un svētku dienās visos tirdzniecības centros darbojas tikai: pārtikas veikali; aptiekas (tai skaitā veterinārās aptiekas);optikas veikali; dzīvnieku barības veikali; grāmatnīcas; preses tirdzniecības vietas;  higiēnas un saimniecības preču veikali; telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietas; preču izsniegšana, ja preces iegādātas, izmantojot distances saziņas līdzekļus. Tirdzniecības vietās jānodrošina 10 kvadrātmetri uz vienu apmeklētāju un jāvalkā maska. Maska jāvalkā arī atklātā tirgus teritorijā un ielu tirdzniecības vietās.

Vēl Ministru kabineta rīkojums paredz pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs un nodrošināt mācības attālināti - izņemot 1.- 6. klases, pirmskolas izglītības, speciālās izglītības iestādes un bērnudārzi. Proti, attālināti mācās 7.-12. klases, kā arī studenti un pieaugušie profesionālajā pilnveidē un tālākizglītībā, izņemot praktiskās nodarbības.

Lai ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību un seku pārvarēšanu saistītos tiesību aktus operatīvi padarītu pieejamus sabiedrībai, biežāk klajā nāk oficiālā izdevuma papildu laidieni. Šo dokumentu oficiālo publikāciju "Latvijas Vēstnesis" nodrošina tūlītēji pēc to saņemšanas no iesniedzējiem.

Ikvienam interesentam ir pieejams pakalpojums “Seko līdzi” – oficiālo publikāciju monitorings 24/7 režīmā, kas pārlūko pasūtīto informācijas pieprasījumu (ievadītos atlases kritērijus) par satura jaunumiem. Iespējams arī pasūtīt informācijas atlasi tiesību aktos pēc noteikta atslēgvārda, piemēram, šobrīd aktuālais Covid-19.

Vietnē likumi.lv sistematizētā veidā vienkopus pieejami “Latvijas Vēstnesī” izsludinātie tiesību akti. Likumi.lv redakcija piedāvā tiesību aktu tēmu “Covid-19”, kurā pieejami visi ar Covid-19 saistītie tiesību akti to aktuālajās redakcijās (ar iekļautiem grozījumiem), tai skaitā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI