DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Par bāriņtiesu darbību ārkārtējā situācijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izsludinot valdībai ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, bāriņtiesu darbs turpinās, nodrošinot darba nepārtrauktību arī šajos ārkārtējās situācijas apstākļos. Bāriņtiesas darbu organizēs pielāgojoties jaunajiem apstākļiem, pārejot uz darba režīmu, kas ir epidemioloģiski drošs un vienlaikus neierobežojot cilvēkus uz savu tiesību un likumisko interešu aizstāvēšanu.

Ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, bāriņtiesa var lietu izskatīt un lēmumus pieņemt bāriņtiesas sēdē rakstveida procesā bez personu klātbūtnes, ja iespējams nodrošināt lietas dalībnieku procesuālo tiesību ievērošanu un bāriņtiesa  nav atzinusi par nepieciešamu lietu izskatīt mutvārdu procesā. Bāriņtiesa rakstveida procesa būtībai atbilstošā veidā nodrošina procesa dalībniekiem tādu pašu tiesību apjomu kā mutvārdu procesā.

Ja lietu izskata rakstveida procesā  vai bāriņtiesas sēdē, izmantojot videokonferenci, tad iepazīšanos ar šīs lietas materiāliem jānodrošina attālināti, nosūtot uz personas norādīto e-pasta adresi skenētas lietas materiālu kopijas vai informāciju par piekļuvi lietas materiāliem elektroniski.

Tāpat bāriņtiesa var noteikt, ka procesuālās darbības, tajā skaitā arī bāriņtiesas sēdē veicamās darbības, tiek veiktas, izmantojot videokonferenci.

Ja bāriņtiesa ir kavēta pildīt Bāriņtiesu likumā noteiktos uzdevumus, izņemot VII (Apliecinājuma izdarīšana un citu uzdevumu pildīšana) un VIII nodaļā (Palīdzība mantojuma lietu kārtošanā un mantojuma apsardzība) noteikto, tā var nodot atsevišķu uzdevumu izpildi citai tuvākajai bāriņtiesai uz noteiktu termiņu. Pašvaldības par minēto bāriņtiesas uzdevumu izpildi noslēdz līgumu, iekļaujot tajā savstarpējo norēķinu kārtību

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI