DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par higiēnisko masku nodrošināšanu trūcīgajiem un maznodrošinātajiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Paredzēts, ka līdz š.g. 20. novembrim pašvaldības nodrošinās bezmaksas higiēnisko masku izsniegšanu saviem iedzīvotājiem, kuriem noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, kā arī tiem, kas uzturas patversmēs vai saņem dienas aprūpes centru, dienas centru, krīzes centru vai aprūpes mājās pakalpojumu. To nosaka Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums. Jāņem vērā, ka individuālo aizsardzības līdzekļu lietošana daudzās publiskās vietās ir obligāta.

Saskaņā ar publiskajās datu bāzēs pieejamo informāciju šobrīd Latvijā ir 25 017 iedzīvotāji ar trūcīgas personas statusu un 36 867 ar maznodrošinātas personas statusu. Savukārt 6 864 cilvēki uzturas naktspatversmēs vai patversmēs, 17 239 – saņem aprūpes mājās pakalpojumus un 22 267 iedzīvotāji saņem dienas aprūpes centru, dienas centru vai krīzes centru pakalpojumus.

Minētās iedzīvotāju grupas tuvākajā laikā bezmaksas higiēniskās maskas varēs saņemt saskaņā ar katrā konkrētā pašvaldībā noteikto kārtību. Maskas būs vairākkārtēji lietojamas, ievērojot noteiktās kopšanas prasības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI