DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pirmajā nedēļas nogalē rīdzinieki pārstrādei nodevuši 343 tonnas lapu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmās nedēļas nogales laikā pašvaldības organizētā lapu nodošanas projekta ietvaros no iedzīvotājiem savāktas 343 tonnas lapu.

Visvairāk lapu izvests no Pārdaugavas izpilddirekcijas administratīvās teritorijas – 178 tonnas, tai seko Ziemeļu izpilddirekcija ar 121 tonnu un Austrumu izpilddirekcija ar 44 tonnām lapu.

Salīdzinot ar pērnā gada lapu izvešanas projekta pirmo nedēļas nogali, kopumā šogad nodots krietni mazāk apjoms – tas krities par 31%. Tostarp 2019.gadā visa projekta laikā nodotas 1308 tonnas rudens lapu.

Jau ziņots, ka šogad devīto gadu pēc kārtas Rīgas pašvaldība noteikusi konkrētas vietas pilsētā, kur, sākot ar oktobra beigām, vairākas nedēļas nogales privātpersonas var nodot savāktās kritušās lapas.

Pašvaldība atgādina, ka lapu iekraušana atkritumu izvedēja transportā iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem un tikai noteiktajās vietās un noteiktajos laikos.

Lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu. Savāktās lapas par Rīgas pašvaldības līdzekļiem tiek nogādātas uz biomasas pārstrādes vietu Getliņu izgāztuvē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI