DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Pabriks piedalīsies diskusijā par pilsoniskās izglītības lomu visaptverošā valsts aizsardzības sistēmā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 5. novembrī, plkst.10 aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Žaņa Lipkes memoriāla un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta rīkotā konferencē “Pilsoniskā drosme demokrātiskai nākotnei – Žanim Lipkem 120”.

Pilsoniskās izglītības veicināšanai veltītās konferences plenārsēdē tiks diskutēts par Latvijas jaunatnes nevalstisko organizāciju un neformālās izglītības centru nozīmīgumu visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā.

Sarunā kopā ar A. Pabriku piedalīsies Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Aija Van der Steina, profesore Maija Kūle, Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, uzņēmējs un bijušais politiķis Māris Gailis, Ž. Lipkes memoriāla direktore Lolita Tomsone, kā arī biedrības “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija” valdes priekšsēdētāja Agnija Jansone.

Dienas gaitā konferencē notiks diskusijas arī par Holokausta piemiņas vietām un to spēju piesaistīt tūristus,  pilsonisko kompetenču un iesaistes attīstīšanu migrantu nevalstiskajās organizācijās, kā arī citu valstu pieredzi demokrātijas un vienlīdzīgu tiesību centru izveidē.

Diskusijas ikviens interesents aicināts skatīties tiešraidē Žaņa Lipkes memoriāla “Facebook” kontā.

Konference ir daļa no simpozija “Žanim Lipkem – 120”, kas norisinās no 2. līdz 8. novembrim. Nedēļas laikā memoriālā tiks prezentēta grāmata “Lipke’s List” (“Lipkes saraksts”), atklāta Diānas Dimzas-Dimmas izstāde “Mājvieta”, kā arī prezentēta virtuālās realitātes pieredze “Lipkes bunkurs” – pirmais šāda veida projekts Latvijas muzejos. Nedēļas nogalē notiks Jāņa Znotiņa režijā tapušās izrādes bērniem un vecākiem “Puika ar suni” seansi. Šie un citi notikumi ir bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI