DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ilga Šuplinska aicina nozari risināt ārkārtas situācijas aktuālākos jautājumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija šobrīd ir situācijā, kad Covid-19 izplatības pieauguma dēļ valstī tiek apspriesta ārkārtas stāvokļa izsludināšana. Mūsu nozares pārstāvjiem, tostarp pedagogiem, ir pieaudzis darba apjoms un pienākumi, kas rada emocionālu spriedzi.

Šodien, 4. novembrī, plkst.14.00 Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir sasaukusi izglītības nozaru pārstāvju sanāksmi. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska aicina arodbiedrību plānotajā sanāksmē runāt par šī brīža karstākajām un aktuālākajām tēmām:

  • ārkārtas situācijas ieviešanu - ko tas nozīmē izglītības nozarei, ko var un ko nevajadzētu ierobežot, apstādināt ārkārtas situācijā;
  • kādi atbalsta mehānismi ir primāri nepieciešami, lai šo ārkārtas situāciju pārvarētu, pēc iespējas nezaudējot izglītības kvalitāti;
  • kā LIZDA, kuras biedru rindās ir gandrīz puse pirmsskolas iestāžu pārstāvju, var iesaistīties to akūto jautājumu risinājumā, kas publiski izskanējuši 2020.gada 2.novembra LTV raidījumā “Aizliegtais paņēmiens”, ko risina Valsts bērnu tiesības aizsardzības inspekcija un arī Izglītības kvalitātes valsts dienests.
  • kādi ir steidzamie darbi (pie jau izdarītajiem), lai uzlabotu sociāli emocionālo vidi skolā.

Izglītības un zinātnes ministrijā cer, ka  šī sanāksme būs apliecinājums nozares veiktspējai ārkārtas situācijas un samilzušo problēmu risinājumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI