DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Tiešsaistes domnīcā pētīs interneta nevainojamo seju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Interneta slavenības, viņu dzīve, pieredze un stāsti – vai un kā tie ietekmē mūsu, īpaši jauniešu, ikdienu? Vai vērts ieklausīties influenceru paustajā, vai tiešām varam no tā gūt kaut ko pozitīvu paši sev? Vai katrs var kļūt par influenceri un – vai to vajadzētu? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem meklēsim atbildi tiešsaistes domnīcā “Nevainojamā interneta seja tuvplānā”, kas norisināsies piektdien, 6. novembrī.

Domnīcas svarīgākā tēma ir aktuālie interneta izmantošanas paradumi jauniešu vidē, influenceru ietekme uz sabiedrību, kā arī ar to saistītie riski. Domnīca sāksies plkst. 10:00, to varēs vērot inspekcijas mājaslapā www.bti.gov.lv un vietnē www.facebook.com/VBTAInspekcija.  Domnīcas norisei īpaši aicināti sekot pedagogi un skolēni.

Pasākuma gaitā influenceru platformas Baltijā Womstar vadītājs Toms Briedis dalīsies savās pārdomās par influencera darba izaicinājumiem un aizkulisēm, bet šovmenis un influenceris Renārs Zeltiņš pastāstīs par influenceru iespējām ietekmēt viedokli un sava darba ikdienu. Paneļdiskusijā par interneta un influenceru ietekmi diskutēs mediju eksperts Artūrs Mednis, žurnālists un dīdžejs Toms Grēviņš, Latvijas drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska un Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 konsultants psihologs Jānis Lapa. Diskusiju vadīs Jorans Šteinhauers.

Pēc diskusijas sociālā darba maģistre, sociālā darbiniece darbā ar pusaudžiem Guna Garokalna – Bihela pusaudžu vecumposmu kontekstā risinās provokatīvu tēmu - vai pedagogs var ieņemt influencera lomu bērnu un pusaudžu dzīvē?

Aktivitāte tiek rīkota Eiropas Komisijas projekta par interneta drošību ietvaros, ko īsteno Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija kā Latvijas Drošāka interneta centra sadarbības partneris.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI